• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Afganistan’da İyilik Isıtıyor

Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine odun, kışlık elbise ve kırtasiye yardımı yaptık.

Hak İnsani Yardım Derneği olarak; uzun yıllar süren işgalin insani felakete sebep olduğu Afganistan’da ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmayı sürdürüyoruz. Başlattığımız kampanyalarla mazlumların gülümsemesine vesile olduğumuz ülkede, pek çok projeyi hayata geçirdik.

Ülkede 4 farklı bölgede ihtiyaç sahibi ailelere 35 ton odun dağıtımı ile kış paketi dağıtımı gerçekleştirirken medrese ve yetimhane ziyaretlerinde bulunduk, burada öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik.

Ayrıca Haziran ayında yaşanan depremde evleri yıkılan aileler için de sıcak yemek, battaniye ve erzak dağıtımımız devam ediyor.

 

Ailelere Odun Yardımı

Yardım kampanyaları kapsamında Afganistan’ın 4 farklı bölgesinde 1000 aileye odun dağıttık.

Bu bölgelerde yaptığımız tespitlerin ardından 1100’den fazla yetime, soğuktan etkilenmemesi için kış paketi ulaştırdık. Kış paketinin içerisinde bot, mont, atkı, bere, eldiven ve çorap bulunuyor.

Mazlumların yüzlerini güldürmek için köy köy dolaştığımız bu macerada medreseleri de ihmal etmiyoruz. Ziyaret ettiklerimiz arasında sobası ve kışlık yakacağı olmayan medreselere ihtiyaçları temin etme çalışmalarımız sürüyor.


Yetim Kardeşlerimiz Üşümesin Diye

Dünyanın farklı pek çok ülkesinde eğitime yönelik çalışmalarda bulunan derneğimiz, Afganistan’ın Pervan vilayetinde bulunan Biz Ümmetiz Yetimhanesine de ulaştı.

Yetimhanemize ziyarette bize eşlik eden Pervan Valisi ile birlikte yetimhanemizde eğitim-öğretim hayatını sürdüren 100 öğrencimize eğitim seti ve kış paketi hediye edildi. Yetim kardeşlerimize içerisinde kalem, defter, silgi, kalemtıraşı kapsayan kırtasiye paketi ve sırt çantası dağıttık. Burada çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdik.

Yetimhanemizde öğrenimini sürdüren yetimlerimize dikiş ve bilgisayar eğitimlerimiz devam ediyor.

Ayrıca Mezar-ı Şerif ve Akça dâhil olmak üzere 3 farklı bölgede yetimlere ve yetim ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdık. Buralardaki yardımlar neticesinde 1000 yetimin kışlık elbise ihtiyacını karşıladık.

 

Siz De Destek Olabilirsiniz

Onlarca ülkede yardım çalışmaları yürüten Hak İnsani Yardım Derneği olarak, Afganistan'daki faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Son bir aylık süreçte ülkenin farklı şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdık.

Afganistan’daki yardım çalışmalarına destek olmak için bu iyilik hareketine siz de katılabilir, yurt içinde veya binlerce kilometre uzaktaki ümmet coğrafyasında kardeşinizin yüzünün gülmesine vesile olabilirsiniz. Bağışlar, internet sitemiz üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına EFT-havale yoluyla ya da 0212 212 51 51 numaralı telefondan detaylı bilgi alınarak yapılabilir.