• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

“Düğünümüz Yaşamaya Devam Ettiğimizi Gösterecek”: Savaşın Gölgesinde Yeni Bir Başlangıç

İsrail saldırıları devam ederken Filistinliler yokluğun ortasında dünya evine girerek yeni hayatlara kapı aralıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den beri kara, hava ve denizden süren Gazze'ye yönelik saldırılarına rağmen Filistinliler acı, yıkım ve zorluklar içinde dünya evine girerek yeni hayatlara kapı aralıyor.

Gazze'de hayat ile ölüm, cenaze ile düğün yan yana bulunurken; okullar sığınma merkezlerine, çadırlar gelin evine dönüşürken, basit kıyafetler gelinliğe bürünürken Filistinliler, İsrail'e karşı verdikleri varoluş mücadelelerine sıkı sıkıya sarılıyor.

 

İsrail Keşif Uçakları Altında Düğün

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlileri barındıran çadır kampında bir çift için düğün töreni düzenlendi.

Hak İnsani Yardım Derneği, dernek tarafından üçüncüsü kurulan Es-Selam Çadır Kenti’nde evlenen çiftin çadır evini inşa ederek çeyizlerini hazırladı. Merasimde çocuklara şeker dağıtıldı.

İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de düğün yapmaya imkân bulamayan Dalia ve Fayez, çadır kentte Filistinlilerin zılgıtları ve dualar eşliğinde dünya evine girdi.

Düğün merasimi gerçekleşirken dışarıda ise Filistinlilerin yıllardan bu yana hayatlarının parçası olan ve halk arasında çıkardığı ses nedeniyle "zennane" olarak anılan İsrail keşif uçakları uçuşlarını sürdürdü.

 

“Düğünümüz Yaşamaya Devam Ettiğimizi Gösterecek”

Ailelerin, savaş devam etse de düğünü yapmaya karar verdiğini aktaran Fayez, "Ufukta işgalin biteceğine dair hiçbir işaret yoktu. Tüm imkânsızlıklara rağmen düğün yapmak ve hayatımıza devam etmek istedik. Füzeler dahi saadetimize gölge düşüremez. İnşallah hayatımız daha güzel olacak." diye konuştu. Damat Fayez, “İstedim ki Allah’tan başka kimseden korkmadığımızı ve düğünümüz vesilesiyle yaşamaya devam ettiğimizi herkese gösterelim." ifadelerini kullandı.

Yeni evli çiftin aile büyüğü, gelin ve damadın da ailelerinden şehitler verdiğini, yaralıları olduğunu ancak bu şartlar altında da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

 

Bölgede Çalışmalar Sürüyor

Gazze'nin Refah bölgesinde yaşanan son olaylar, büyük bir insani krize neden oldu. İsrail saldırıları sonucu 30 bine yakın insan hayatını kaybetti, 70 bine yakın kişi yaralandı ve evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu zorlu süreçte, Hak İnsani Yardım Derneği, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çeşitli yardım kampanyaları başlattı.

Dernek, Gazze'nin kuzeyinden gelen iç mülteciler için barınma alanları inşa ederek yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışıyor. Ayrıca, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gıda, temiz su ve sağlık gibi temel insani ihtiyaçlar konusunda destek olmaya devam ediyor.