• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hak İnsani Yardım Derneği Katılımıyla Bitlis Deprem Haftası Sergisi

Bitlis'te düzenlenen ve Hak İnsani Yardım Derneği'nin katıldığı Deprem Haftası sergisi büyük ilgi gördü.

Hak İnsani Yardım Derneği, Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 1-7 Mart Deprem Haftası etkinliklerine katıldı. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Ulu Camii önündeki alanda gerçekleşti. Sergide, depremlerde hayatını kaybedenleri anma ve deprem gerçeğine dikkat çekme amacı taşınarak, vatandaşlara bilgi verildi.

Deprem bilincinin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen sergide dernek, Hak Arama Kurtarma’nın faaliyetleri ve arama kurtarma ekiplerinin kullandığı özel malzemelerini tanıttı. Arama kurtarma çalışmalarında K-9 köpeği ve insan ısısına duyarlı dronlar gibi birçok malzeme gösterildi. Sinevizyon izletilerek ve broşürlerin dağıtılması gibi faaliyetlerle vatandaşlar bilgilendirildi.

Hak İnsani Yardım Derneği Van Temsilcisi ve Arama Kurtarma Van Sorumlusu Tekin Üzümcü, konuya ilişkin açıklamada bulunarak “Amacımız, insanların deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak. Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla hangi malzemelerin ne için kullanıldıklarını gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı. Bölgede afetlerin sık yaşandığını hatırlatan Üzümcü, “Burada Arama Kurtarma ekibinin olması gerektiğine inanıyoruz. Depremi yaşadık. Bir daha yaşanması durumunda ne yapacağımızı bilmeliyiz. Daha eğitimli ve daha bilinçli olup iyi ekipmanlarla donatıldığımız takdirde fayda oranımız yükseliyor” dedi.

Üzümcü sözlerini “Hak İnsani Yardım Derneği olarak, toplumun acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını teşvik etmek ve afetlerde etkili bir şekilde müdahale etmek amacıyla çabalarımızı sürdürüyoruz.” diyerek sonlandırdı.