• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Van Temsilciliğimiz Törenle Hizmete Açıldı

Hak İnsani Yardım Derneği Van Temsilciliği açıldı.

Hak İnsani Yardım Derneği’nin Van Temsilciliği, İpekyolu ilçesinde törenle hizmete girdi.

Bağışçıların destekleriyle dünya mazlumlarına el uzatan Hak İnsani Yardım Derneği, Van’da yeni temsilcilik binasına kavuştu.

9 Eylül Cumartesi günü merasimle açılan temsilciliğin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Genel Başkan Ali Gür’ün yanı sıra, Dış İlişkiler Koordinatörü İmdat Avli, Anadolu Sorumlusu Adil Demircan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydın ile Barış Atbaş, birçok dernek yetkilisi ve Van halkından çok sayıda kişi katıldı.

Program sunucusu Furkan Merter’in girizgâhının ardından Van Temsilciliği Açılış Merasimi’nde konuşan Genel Başkan Gür, yaptığı konuşmada, derneğin temellerinin 1963’te atıldığını, 1967 yılında ise kamu yararına çalışan dernekler statüsü kazandığını aktardı.

2017 yılından bu yana Hak İnsani Yardım Derneği olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Gür, “Birçok ülkede yürüttüğümüz faaliyetler neticesinde milyonlara ulaşarak bize emanet edilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Van Temsilcisi Tekin Üzümcü de Hak İnsani Yardım Derneği’nin Van’da temsilcilik açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, açılışın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini belirtti.

Kuran tilaveti ile başlanan açılış merasiminde, dua okunması ve kurdele kesilmesinin ardından Van temsilciliği hizmete girdi.

Hafiziye Mahallesi, Şehitosman Çavuş Sokak’ta 37 numarada bulunan temsilcilik binasının açılışına Van halkı yoğun ilgi gösterdi.