• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hava Saldırısında Evi Yıkılan Amcaya Hak İnsani Yardım Derneği’nden Ev

Hak İnsani Yardım Derneği, İsrail’in bombalı saldırılarında evi yıkılan Gazzeli amcaya yeni ev temin etti.

İsrail'in Gazze halkına yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail güçlerinin hava saldırılarında sivillerin evleri ve sağlık tesisleri hedef alınırken, can kayıpları ve yıkım giderek artıyor. Uzun yıllardır hayırseverlerin destekleriyle Filistinlilerin yanında olan Hak İnsani Yardım Derneği, Gazze halkının acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

İnsani krizin derinleştiği Gazze’de yaşananlara tepkisiz kalmayan dernek, Shahdeh Matar Juma Taha’nın yardımına yetişti.

Yakın geçmişte İsrail askerlerinin saldırısı sonucu bir oğlunu kaybeden Juma Taha’nın evi, mayıs ayında hava saldırılarının hedefi olmuş ve yıkılmıştı. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beit Lahia’da yıkılan evinin enkazı arasında yapabileceği tek şey ağlamaktı.

Bu yıkıma kayıtsız kalmayan dernek, bölgede faaliyet gösteren ekipleri aracılığıyla, 80 yaşındaki Gazzeli amcanın yeni bir ev sahibi olabilmesi için harekete geçti.

Bağışlar ve gönüllülerin destekleriyle dernek, tamamen yeni bir ev temin etti. Ev, detaylı bir şekilde döşenerek eşyalarıyla birlikte hazır hale getirildi ve erzak ihtiyacı karşılandı.

Daha önce yıkıldığı evi için ağlarken, bu kez yeni evini görünce mutluluktan gözyaşlarını tutamayan Juma Taha, Hak İnsani Yardım Derneği ekipleri ile hayırseverler için dua etti. Juma Taha, Filistin halkına verdikleri destekten dolayı Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Mazlumların sesini duyurma ve yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmanın önemli olduğunu vurgulayan Dernek Dış İlişkiler Sorumlusu Abdullah Sözbir, "Dünyada hiçbir mazlum kalmayana kadar çalışacağız. Bağışçılarımızın desteğiyle daha fazla hayatı değiştirebiliriz " ifadelerini kullandı.

Hak İnsani Yardım Derneği, Gazze’de sağlık, eğitim, barınma ve gıda alanlarında insani yardım çalışmaları yürütüyor.