• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hak İnsani Yardım Derneği Libya'da Yardım Faaliyetlerine Başladı

Libya'nın Derne kentinde meydana gelen sel felaketi sonrası, Hak İnsani Yardım Derneği hızla harekete geçerek bölgeye acil yardım çalışmaları başlattı.

Sel felaketi, Derne kenti ve çevresinde büyük bir yıkıma neden oldu. Can kaybı ve kayıpların sayısı her geçen saat artarken, bölgedeki insanlar büyük bir yardıma ihtiyaç duyuyor. Libya’da hükümetin uluslararası yardım çağrısının üzerine harekete geçen Hak İnsani Yardım Derneği, felaketzedelere yardım elini uzatarak insan hayatını kurtarmak ve zararı en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sel felaketinin duyulmasının ardından ilk etapta acil ihtiyaçlardan olan su ve gıda malzemelerini tırlara yükleyip Türkiye Cumhuriyeti’nin gemisine yükleyen ekipler, sel nedeniyle kayıpların yoğun olduğu ülkede arama kurtarma faaliyeti yürütmek için ekip ve ekipmanlarını hazırladı.

Ardından ekipler İzmir Limanı’ndan kalkan AFAD koordinasyonunda yardım gemisiyle bölgeye ulaşarak arama kurtarma operasyonlarına katılırken ölü ve yaralıları kurtarmak için çalışmalara başladı.

Sadece arama kurtarma operasyonlarına katılmakla kalmayan Hak İnsani Yardım Derneği görevlileri, insani yardım faaliyetlerine de odaklanıyor. Felaketzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak, yaralarını sarmak ve onlara destek olmak için ellerinden geleni yapıyor.

Hak İnsani Yardım Derneği Libya’daki insani yardım ve arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Libya’da on binlerce insanın yardıma ihtiyacı var. Bağışlar selin etkilediği ihtiyaç sahiplerine derman olacak. Acil olarak gıda, su, sağlık ve barınma malzemelerine ihtiyaç var. Gelin, yaralarını birlikte saralım.