• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hak İnsani Yardım Derneği Gazze’de Ne Yapıyor?

Hak İnsani Yardım Derneği insani krizin her gün büyüdüğü Gazze’deki yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nde son günlerde artan gerilim, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor. İsrail, Gazze'de özellikle sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor, okullar ve hastaneler dâhil birçok yeri bombalıyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 5 bini çocuk ve 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bin kişinin öldüğünü, yaklaşık 30 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Havadan ve karadan saldırı altında olan Filistin halkının yanında yer alan Hak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne yardım ulaştırıyor.

2 milyondan fazla insanın suya, gıdaya, elektriğe, ilaca ve tıbbi yardıma acil ihtiyaç duyduğu bölgede, su tankerleri aracılığıyla su dağıtımı, un, ilaç ve kumanya malzemelerinin ulaştırılması gibi bir dizi önemli projeyi hızla hayata geçirerek on binlerce Gazzeli'nin istifade etmesini sağlıyor.

 

Su Dağıtımı ve Temel İhtiyaç Malzemeleri

Hak İnsani Yardım Derneği, Gazze'deki su krizine karşı etkili bir mücadele yürütmek adına su tankerleri aracılığıyla su dağıtımı gerçekleştiriyor. Ayrıca, un, ilaç ve diğer kumanya malzemeleri, dernek tarafından Gazze'deki ailelere ulaştırılıyor.

 

Mobil Aşevi ve Sıcak Yemek İkramları

Gazze'deki zorlu şartlar altında, bölgedeki insanlara sıcak yemek ikramında bulunmak amacıyla mobil aşevi kuruldu. Çalışmalarını kısıtla imkânlarla devam ettiren mobil aşevi aracılığıyla, Gazzelilere günlük sıcak yemekler ikram ediliyor.

 

Acil Yardım Malzemeleri ve Sağlık Desteği

Gazze'deki çatışmaların ve saldırıların yol açtığı yaralanmaların tedavisi için acil yardım malzemeleriyle destek sağlanıyor. Yaralıların tedavisi için gerekli olan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve diğer sağlık ekipmanları, dernek tarafından bölgedeki sağlık kuruluşlarına ulaştırılarak acil sağlık hizmeti sunuluyor.

 

Destek İçin

Hak İnsani Yardım Derneği, zorlu koşullarda insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Gazze halkının acil yardım ihtiyacını karşılamak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden FİLİSTİN yazıp 5625’e mesaj göndererek, "hakinsaniyardim.org.tr" internet sitesi üzerinden online olarak, dernek genel merkezini veya il temsilciliklerini ziyaret ederek, 0212 212 51 51 numaralı telefondan detaylı bilgi alarak veya EFT/Fast/Havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.