• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Bangladeş Sel Felaketine Acil Yardım Eli

Bangladeş’te yaşanan sel ve heyelan felaketi sonrası Hak İnsani Yardım Derneği harekete geçti.

Bangladeş'in güneydoğusundaki Cox’s Bazar kentinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketi, 700 binden fazla insanın yaşamını alt üst etti.

Büyük çoğunluğunu Myanmar hükümetinin zulmünden kaçan Arakanlı Müslümanların oluşturduğu Cox’s Bazar kentinde, felaket nedeniyle en az 7 mültecinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer tahliye edilmeyi bekleyen insanların barınak, temiz su ve yiyecek ihtiyacına vurgu yaptı. Hızla harekete geçen Hak İnsani Yardım Derneği, bölgedeki çalışmalarına hız vererek acil yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında bölgedeki ailelere yönelik gıda kumanyası ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Hak İnsani Yardım Derneği, sel felaketi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve mahsur kalan insanların yardımına yetişiyor.

 

Meteoroloji Uyarılarına Rağmen Yardım Çalışmaları Hız Kesmiyor

Bangladeş Meteoroloji Kurumu'nun uyarılarına göre şiddetli yağışların birkaç gün daha devam edeceği ve altyapı yetersizliği nedeniyle su taşkınlarının yaşanabileceği bildirildi. Uyarılara rağmen dernek ekipleri, bölgenin su taşkınlarına karşı hazırlıklı olduklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Felaketin yaşandığı günden itibaren saha çalışmalarında yer alan Hak İnsani Yardım Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Abdullah Sözbir, "İnsanların içinde bulunduğu acı tabloya duyarsız kalmamak amacıyla acil yardım kampanyası başlattık. Daha önce olduğu gibi yeniden Arakanlı Müslümanlara el uzatacağız.” şeklinde konuştu.

Türk halkının geçmişte de Arakanlı kardeşlerini unutmadığını hatırlatan Sözbir, tüm duyarlı vatandaşları yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.

 

Hali Hazırda Devam Eden Çalışmalar

Acil yardım faaliyetlerinin yanı sıra, dernek Arakanlı Müslümanlara yönelik daha önceden yürüttüğü çeşitli projelerle de tanınıyor.

Bölgede su kuyusu açılışı, kumanya dağıtımı, yetimhane faaliyetleri, yetim çocukların eğitim ve bakımını üstlenme, kurban kesimi ve et dağıtımı gibi çeşitli projeler yürüten Hak İnsani Yardım Derneği, ayrıca açtığı medresede Arakanlı hafız öğrencilere eğitim imkânı sunuyor.