• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Gaziantep'te 5 Bin Metrekarelik Lojistik Merkezi

Gaziantep’te depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak 5 bin metrekarelik lojistik merkezi kuruldu

Kahramanmaraş merkezli arka arkaya meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerde Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da binlerce bina yıkıldı. Son belirlemelere göre 19 bin 388 kişi vefat ederken 80 bin 863 kişi ise yaralandı.

Sivil toplum kuruluşları ve insani yardım dernekleri, depremin yaşandığı iller için seferber oldu.

Hak İnsani Yardım Derneği de, başta AFAD olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ile koordinasyon kurarak depremin yaşandığı andan bu yana afet bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştiriyor.

1000’den fazla gönüllü ile hareket edilirken deprem bölgelerine yönelik insani yardım çalışmaları da hız kazandı.


5 Bin Metrekarelik Lojistik Merkezi

Gaziantep’te kurdurmuş olduğu 5 bin metrekarelik lojistik merkeziyle depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Hak İnsani Yardım Derneği, diğer illerden gönderilen yardımları bu merkezde toplayarak bölgelerin talebi doğrultusunda şehir, kasaba ve köylere sevk ediyor.

Halkın yoğun tecevvüh gösterdiği lojistik merkezi, acil yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yeni yardım tırlarının, mobil aşevi, jeneratör, çadır ve diğer acil yardım malzemelerinin depremzedelere gönderilme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Siz De Destek Olabilirsiniz

Hak İnsani Yardım Derneği’nin deprem bölgelerindeki yardım çalışmalarına destek olmak ve bu iyilik hareketine katılmak isteyenler, internet sitesi üzerinden veya EFT-havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.