• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Depremden Etkilenen Adıyaman’da Yaralar Sarılıyor

Depremin hemen ardından harekete geçerek arama kurtarma ve yardım çalışmaları başlatan Hak İnsani Yardım Derneği, Adıyaman’da aşevi, mobil fırın, sağlık kabini ve çadır kent inşa ederek yaraları sarıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkilerinin sürdüğü Adıyaman’da 15 günün sonunda fırınlar halen kapalı. İhtiyaç sahiplerinin ekmek ve yemek ihtiyacı, diğer illerden gelen yardımlarla karşılanıyor. Yıkım nedeniyle evlerinden olan depremzedeler barınma sorunuyla karşı karşıya.

Mazlum coğrafyalarda kimsesizlere el uzatan Hak İnsani Yardım Derneği, depremden zarar gören ev, işletme, sağlık kurumu gibi binaların eksikliğinin hissedilmemesi için geniş çaplı yardım hareketi başlattı. Bu kapsamda mobil aşevi, sağlık kabini, çadır kent, mobil fırın ve temel ihtiyaç dağıtımları ile Adıyaman halkına destek olunuyor.

 

Gıda, Barınma ve Sağlık Hizmeti Veriliyor

Adıyaman’ın merkez ilçesinde kurulan mobil aşevi ile günlük 3000 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor. Ayrıca ekmek üretiminde gerekli malzemeleri temin eden dernek, saatte 1500 ekmek çıkaran mobil fırınını da hizmete açtı.

Depremler nedeniyle soğuk kış günlerinde evsiz kalanlara, barınma ihtiyacının karşılanması ve sıcak bir yaşam alanı sağlamak için de çalışma başlatan dernek, çadır kent kurarak depremzedeleri buraya yerleştirmeye başladı.

Yapılan gıda ve barınma yardımlarının yanı sıra sağlığın korunması adına mobil sağlık kabini de hizmet veriyor. Buradaki revir ile hastaların bakımı ve yaraların sarılması hedefleniyor.

 

Köyler Unutulmadı

Kırsal kesimlerde ve köylerde yaşanan hasar sonrası harekete geçen Hak İnsani Yardım Derneği ekipleri, ulaşılması zor köylere giderek ailelere sıcak yemek ve erzak paketlerini ulaştırdı.

 

Siz De Destek Olabilirsiniz

Hak İnsani Yardım Derneği’nin deprem bölgelerindeki yardım çalışmalarına destek olmak ve bu iyilik hareketine katılmak isteyenler, internet sitesi üzerinden veya EFT-havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.

Ziraat Bankası IBAN Bilgileri: TR13 0001 0004 8884 0732 2250 07 HAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

(Açıklama bölümüne Türkiye Acil Yardım yazabilirsiniz)